Herbie ingezet in strokenteelt

Strokenteelt aardbeien

Herbie ingezet in strokenteelt

Duitse aardbeientelers stelden ons de vraag of het mogelijk is om Bodem Resetten toe te passen in rijen of stroken tegen lage kosten. Zij telen de aardbeien volvelds op met folie bedekte ruggen maar de problemen met aaltjes, verticillium en bodemmoeheid bleven jaar in jaar uit een uitdaging. Met 5 aardbeientelers zijn we gestart met het bewerken van de grond met Herbie.

In de opzet wordt 2 ton Herbie 72 per hectare breedwerpig gestrooid en met een pennenfrees 6 cm diep ingewerkt. Vervolgens wordt de grond opgebouwd tot ruggen waar tevens een druppelslang in wordt gelegd. Tot slot wordt de grond met folie afgedekt. De uitdaging voor de telers is om de rug voldoende vochtig te houden omdat de bodem niet geheel is afgedekt met folie. Het extra bevochtigen van de rug moet ervoor zorgen dat grond toch anaeroob wordt.

De kosten voor deze werkwijze bedragen tussen de 1200 en 1700 euro per hectare, afhankelijk van dosering en rug hoogte. Wellicht dat de dosering nog verder naar beneden kan. De resultaten zijn zo positief dat de aardbeientelers doorgaan met deze manier van bodem resetten.

Bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=suulTxXQ6LE&feature=youtu.be

Other Posts

Wilt u weten wat Bodem Resetten voor u kan doen, neem dan contact met ons op.

Contact